Web Analytics Made Easy - Statcounter

حمیدرضا فولادگر به وضعیت بازار خودرو اشاره کرد و گفت: طرح حاشیه بازار به شرطی می توانست وضعیت نابسمان صنعت خودرو را بهبود ببخشد که خودرو سازان می توانستند به بازار غلبه کنند یعنی به تقاضا غلبه کنند، اما چون تولید به خاطر تحریم ها و شرایط اقتصادی کاهش و افت پیدا کرد نتوانستند جوابگوی تقاضا باشند.

«حمیدرضا فولادگر» عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس در گفت و گو با شبکه اطلاع رسانی راه دانا با اشاره به بازار نابسمان خودروهای داخلی اظهار داشت:  در مجلس یک طرح تحقیق و تفحص از صنعت خودرو داریم که در جریان است؛ این تحقیق و تفحص در حال تکمیل شدن است و در هفته آینده نیز آماده قرائت در صحن علنی مجلس می شود که در حقیقت این کار یک کار نظارتی بود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با اشاره به این که یک طرح قانون گذاری -که طرح ساماندهی صنعت خودرو است- هم برای کنترل بازار خودرو در مجلس وجود دارد، گفت: با توجه به این که شورای نگهبان ایراداتی را به طرح ساماندهی صنعت خودرو وارد کرده است، در حال حاضر مجلس در صدد رفع ایرادات موجود است که آن هم می تواند تا حد زیادی به بحث سامان دهی صنعت خودرو کمک کند.

نماینده مردم اصفهان در مجلس خاطر نشان کرد: یک سری جلساتی هم بعضاً در کمیسیون صنایع و معاون و همچنین کمیسیون ویژه تولید ملی که بنده مسئول آن هستم، برگزار می شود که در آن جلسات به موضوع و مباحث نظارتی پرداخته می شود.

فولادگر عنوان کرد: مهم ترین مسئله در بهبود شرایط فعلی صنعت خودرو این است که باید این اصلاح ساختار در صنعت خودرو صورت بگیرد؛ در واقع تا این ساختار اصلاح نشود، همچنان شاهد این گونه مشکلات در بازار و صنعت خودرو خواهیم بود.

وی در پاسخ به این سوال که "آیا قیمت ماشین های داخلی واقعی است؟" گفت: بحث قیمت تمام شده خودروها، با توجه به شرایط اقتصادی کشور تعیین می شود؛ حالا ممکن است که یک حاشیه سودی هم کارخانه برای خودش در نظر بگیرد، اما این بحث هایی که در فضای مجازی و حقیقی در رابطه با قیمت خودرو مطرح میشود واقع بینانه نیست، این که می گویند قیمت واقعی و تمام شده خودروهای داخلی یک سوم یا یک دوم قیمت است واقعاً این طور نیست.

عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس در ادامه افزود: خواه یا ناخواه قیمت برخی مواد اولیه مثل فلز، غیر فلز، آلومینیوم، مس، و.... که همه این ها مواد اولیه هستند افزایش داشته و از طرفی هم دستمزدها افزایش داشته است. یک وقت می گوییم باید قیمت کمتر از این باشد اما یک وقت هم باید قیمت تمام شده ما با افزایش بهره وری و کاهش هزینه های بالاسری متعادل شود؛ اما این که بگوییم نصف و یا دو سوم قیمت ها حباب است در حقیقت این بحث هایی که می شنویم منطقی نیست. با یک آنالیز می توان دید که در یک خودرو چه میزان فلز، غیر فلز و مواد اولیه به کار رفته و همچنین با برآورد هزینه بالاسری و هزینه نیروی انسانی می توان قیمت خودرو را تخمین زد.

فولادگر به علل عدم تاثیر سیستم نرخ گذاری حاشیه بازار در بهبود وضعیت صنعت خودرو کشور اشاره کرد و گفت: علت این است که خودرو سازان نتوانستند به درستی محصولات خود را توزیع کنند و بر همین اساس تولید خودرو سازان کاهش پیدا کرد؛ حاشیه بازار به شرطی جواب می داد که خودرو سازان می توانستند به بازار غلبه کنند یعنی به تقاضا غلبه کنند اما چون تولید به خاطر تحریم ها و شرایط اقتصادی کاهش و افت پیدا کرد، نتوانستند جوابگوی تقاضا باشند؛ بنابراین همچنان گپ عرضه و تقاضا باقی ماند و فروش حاشیه بازار هم نتوانست خیلی به این وضعیت سامان بدهد.

انتهای پیام/

منبع: دانا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۵۳۲۹۲۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تصویب قانون «مالکیت فکری» جهاد دانشگاهی در آینده‌ای نزدیک/ متخصصان جهاد دانشگاهی پای کار آمدند

رئیس جهاد دانشگاهی از تصویب قانون مالکیت فکری در شورای علمی جهاد دانشگاهی در آینده‌ای نزدیک خبر داد.

​​​​حسن مسلمی نائینی در گفت‌وگو با ایسنا، با اشاره به برگزاری رویداد مالکیت فکری از سوی چند نهاد از جمله جهاد دانشگاهی، اظهار کرد: جهاد دانشگاهی از ابتدا یک نهاد علمی و پیشران در علم و فناوری و اقداماتش در راستای تعالی و ارتقای علم و فرهنگ کشور بوده است.

وی با اشاره به اقدامات در خور توجه محققین و افرادی که در حوزه‌های فرهنگی، هنری و صنعتی جهاد دانشگاهی فعالیت داشته‌اند، توضیح داد: شاید روزی که جهاد دانشگاهی این حمایت‌ها را انجام می‌داده است، هنوز تحقیقات به شکل امروزی رواج پیدا نکرده بود؛ چراکه در سال‌های اولیه انقلاب صنعتی بودیم؛ اما جهاد دانشگاهی شروع به انجام این اقدامات و حمایت‌ها کرده است.

رئیس جهاد دانشگاهی تصریح کرد: از این رو با توجه به سوابق درخشانی که جهاد دانشگاهی در حمایت از محققین و دانشمندان در حوزه‌های فرهنگ و علوم انسانی و دیگر حوزه‌ها داشته است، مسئولیت دبیرخانه مالکیت معنوی و فکری به عهده پارک علم و فناوری البرز وابسته به جهاد دانشگاهی قرار داده شد.

مسلمی با اشاره به اینکه قانون مالکیت فکری در کشور ما به صورت پراکنده تدابیری در حوزه مالکیت فکری دیده است، عنوان کرد: این پراکندکی به گونه‌ای است که گاهی اوقات عمل کردن به مفاد این قانون سخت است. این امر در حالی است که اگر بتوانیم مالکیت فکری را در کشور محقق و پیاده کنیم، مردم به عرصه تولید سوق پیدا می‌کنند. امسال سال جهش تولید با مشارکت مردم است، اگر مردم حس کنند که مالکیت فکری ندارند، در میدان تولید نمی‌آیند. بنابراین اگر مردم حس احترام به مالکیت فکری را در جامعه درک کنند، به میدان آمده و جهش تولید محقق می‌شود.

وی در پاسخ به این سوال ایسنا که همواره فعالین حوزه اقتصادی و فرهنگی عنوان کرده‌اند که قانون فعلی مالکیت فکری در کشور نیاز به بازنگری دارد و شورای عالی انقلاب فرهنگی می‌تواند با ایجاد یک همبستگی بین ارکان مختلف این قانون را تقویت کند، آیا در این راستا اقداماتی انجام شده است؟، توضیح داد: در حال حاضر این اتفاق در شورا محقق نشده است؛ اما دستگاه‌های مختلف در حال انجام کارهای قوی در این زمینه هستند. برای مثال ما افراد متخصص در حوزه های حقوقی و کسانی که با خارج از کشور کار کرده‌اند و در این زمینه تجاربی دارند، کم نداریم. از این رو متخصصین خود جهاد دانشگاهی در کنار هم جمع شده‌اند و در حال تدوین قانونی هستند که به نظر من قانون خیلی پیشرفته و خوب و قابل فهمی است.

رییس جهاد دانشگاهی در پاسخ به اینکه تدوین این قانون در جهاد دانشگاهی چه مراحلی را می‌گذراند و آیا تصویب خواهد شد؟، افزود: احتمالا در آینده‌ای نزدیک در شورای علمی جهاد دانشگاهی این قانون مالکیت فکری تصویب خواهد شد.

مسلمی در پایان سخنان خود خاطرنشان کرد: باید تمام بازیگران جامعه که در زمینه مالکیت فکری کار می‌کنند با یکدیگر هماهنگ شوند تا هر کسی به صورت جزیره‌ای کار متفاوت انجام ندهد. نیاز به یک قانون پیشرفته در حوزه مالکیت فکری داریم که برای همه قابل فهم و کاربر پسند باشد و بر اساس آن اقدام کنیم.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • تکان شدید قیمت‌ها در بازار خودرو/ آخرین قیمت پژو، سمند، شاهین، دنا، رانا و کوییک + جدول
  • فروش فوری خودرو ریسپکت ۲ ویژه خودرو فرسوده + جزئیات
  • فروش فوری خودرو ریسپکت ۲ ویژه خودرو فرسوده +جدول
  • تصویب قانون «مالکیت فکری» جهاد دانشگاهی در آینده‌ای نزدیک/ متخصصان جهاد دانشگاهی پای کار آمدند
  • فرمول جدید تعیین سقف اجاره‌بها
  • با اجرای قانون «ساماندهی بازار زمین» التهابات در بخش مسکن کاهش می‌یابد
  • پوشش کامل فیبرنوری استان قم تا یک هفته آینده انجام می‌شود
  • پوشش کامل فیبر نوری قم ظرف یک هفته آینده انجام می‌شود
  • درخواست عضو مرکزی حزب کارگزاران از نمایندگان مجلس آینده
  • پیش‌بینی فعالان بازار از قیمت طلا و ارز در روزهای آینده/ منتظر این قیمت‌ها در بازار باشید